Ieder kind moet gelukkig zijn. Het klinkt zo makkelijk, maar dat is het niet altijd. Welke aanleiding er ook is, een kind kan onzeker zijn, gefrustreerd zijn, verdrietig zijn, of gewoon een heel gevoelig kind zijn. Hoe fijn is het om een kind op een hele makkelijke manier te kunnen helpen aan een fijn gevoel, een trots gevoel over zichzelf? Dat kan met behulp van dit setje kaarten.

Thuis moeite met huiswerk maken? Laat het kind na het huiswerk een kaartje trekken en op een zichtbare plek neerzetten. De voldoening dat het toch gelukt is, blijft voelbaar. Is er in de klas (individueel of klassikaal) goed gewerkt, of verdiend iemand een compliment? Laat de kinderen een kaartje trekken uit het setje kaarten en deze op hun tafel liggen. Het kind ziet de rest van de dag dit kaartje en de positieve sfeer zal voelbaar zijn.

Investeren in een positief zelfbeeld is een eerste stap naar vele successen.

Ik vind je fantastisch! Dat is toch heerlijk om te horen? Dit soort uitspraken kan een kind echt even helpen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die regelmatig positieve feedback ontvangen gemotiveerder zijn om hun “werk” beter te doen. Toch zijn we doorgaans niet zo scheutig met
complimentjes. En dat is jammer, want regelmatig een aai over de bol bij een goede prestatie werkt veel beter dan de teleurstelling wanneer iets fout gaat. Kinderen hebben de behoefte om erbij te horen en door anderen gezien en begrepen te worden. Deze complimentenkaarten
kunnen hier heel goed bij helpen. Een heel fijn hulpmiddel voor thuis, op school, en perfect inzetbaar in diverse praktijken.

De complimentenkaarten zijn te koop in de boekhandel, New-Age winkels, of cadeaushops en natuurlijk via onze eigen website.

Complimentenkaarten